Гаврилов потрапив до України через Білорусь / Сергій Гаврилов, Вконтакте

26-річний фігурант справи «Нового величчя» Сергій Гаврилов, який перебував під домашнім арештом, утік в Україну та попросив тут притулку.

Про це пише опозиційне видання Грани, посилаючись на свої джерела.

Читайте такожСуд в окупованому Криму залишив під арештом трьох фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір"

Відео дня

Гаврилов потрапив до України через Білорусь у понеділок о 14.00.

Українські прикордонники раніше повідомляли про 26-річного громадянина Росії, який «у ході розмови попросив політичного притулку». У бесіді з українцями Гаврилов, зокрема, пояснив, що у Росії він переслідується за участь в акціях протесту проти чинної влади.

Гаврилов – мешканець Москви, інженер-програміст. Після масових затримань протестувальників Гаврилов почав відвідувати опозиційні сайти й групи в соцмережах, спілкуватися з іншими однодумцями. Брав участь у кількох зустрічах з іншими фігурантами справи.

Усі фігуранти справи були затримані 15 березня 2018 року, за три дні до президентських виборів. Кожному з обвинувачених загрожує від 6 до 10 і від 2 до 6 років колонії.

Як повідомляв УНІАН, 13 серпня президент Володимир Зеленський підписав указ про спрощення набуття громадянства України іноземцями та особами без громадянства, які брали або беруть участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки та оборони України, і громадянами Росії, які зазнали переслідувань через політичні переконання.