Епіфаній отримав листа / фото УНІАН

Елладська православна церква визнає братні стосунки з Православною церквою України та з радістю вітає її в родині православних церков світу.

Про це йдеться в листі архієпископа Афінського і всієї Еллади Ієроніма ІІ до митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Як повідомляє прес-служба ПЦУ, листа було відправлено зі Священного синоду ЕПЦ 21 жовтня, а в Михайлівський Золотоверхий монастир він надійшов 28 жовтня. В тексті йдеться про схвалення дій Вселенського патріарха Варфоломія щодо подолання церковного розділення в Україні. Архієпископ Ієронім привітав предстоятеля української церкви з отриманням автокефалії та побажав підтримки від Бога при виконанні відповідальних обов’язків.

Відео дня

Читайте такожНа Рівненщині стався конфлікт між прихильниками УПЦ (МП) та ПЦУ (відео)

"Радіємо добрій звістці про те, що спільні прагнення та дії увінчалися успіхом і зруйновано перепону, яка стояла посередині між Вами та нами, православними і братами у всьому, перепону, яка нас розділяла, завдаючи печалі, великих скандалів, та великої шкоди всій Церкві та спільному у сучасному світі свідченню Православ’я, перепону, яка донедавна стояла", - йдеться в листі предстоятеля Елладської церкви, котрий називає себе "люблячим у Христі братом" митрополита Епіфанія.

Як повідомлялося, 12 жовтня цього року на Священному синоді Елладської церкви розглядалося питання про церковну ситуацію в Україні. Грецьке духовенство абсолютною більшістю голосів підтримало новостворену Православну церкву України, попри тиск і шантаж з боку РПЦ. 19 жовтня ім'я митрополита Епіфанія, як предстоятеля визнаної автокефальної церкви України, було оголошено у храмах Греції.