У ніч з 9 на 10 листопада в Києві було скоєно напад на ветерана АТО, бійця 90-го батальйону Панова та його дружину / facebook.com

Двом підозрюваним у справі про напад на сімейну пару, в результаті якого помер чоловік - ветеран АТО Ігор Панов, змінили підозру на умисне вбивство.

Про це у Facebook повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Читайте такожУ Києві помер жорстоко побитий ветеран АТО - волонтер

Відео дня

"За погодження Київської місцевої прокуратури №8 слідчими поліції повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри двом особам, які, за версією слідства, причетні до жорсткого побиття сімейної пари 9 листопада 2019 року на вулиці Академіка Кіпріанова у Києві", - йдеться у повідомленні.

Раніше дії підозрюваних були кваліфіковані як замах на умисне вбивство двох осіб, вчинений за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 15 п.п.1,12 ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

У зв’язку з тим, що один з потерпілих 20 листопада 2019 року помер у лікарні від спричинених тілесних ушкоджень, що перебувають у причинно-наслідковому зв’язку з настанням смерті, дії підозрюваних додатково кваліфіковано як умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб (п.12 ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

У четвер, 21 листопада 2019 року, підозрюваним у присутності захисників повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри у вчиненні злочинів, передбачених п. 12. ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15, п.п. 1,12, ч. 2 ст. 115 КК України.

Наразі, обидва підозрюваних за рішенням суду перебувають під вартою без права на заставу.

Санкція статті передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі. Досудове розслідування триває.