Єврейська община України висловлює протест проти антисемітського ролика стосовно президента ОЄОУ Ігоря Коломойського на «5 каналі»

19.11.2019 о 22:00 у програмі «#Група продовженого дна» в ефірі «5 каналу», був показаний антисемітський відеоролик, який був присвячений Президенту Об'єднаної єврейської общини України Ігорю Коломойському. У відеоролику прозвучала фраза «Конкуренції зростання - азохен вей, кому лоукост, а йому голокост!».

Нагадаємо, що згідно з відкритими джерелами «5 канал» належить екс-президенту України та чинному народному депутату Петру Порошенку.

Відео дня

Об'єднана єврейська община України висловлює протест проти антисемітського ролика, автори якого висміювали Президента ОЄОУ Ігоря Коломойського зі згадкою трагедії Голокосту.

  • ОЄОУ засуджує подібні публічні прояви антисемітизму в ЗМІ і вимагає, щоб творці даного відеоролика, а також редактори, які допустили його в ефір українського телеканалу, понесли відповідальність за статтею 161 КК України — навмисні дії, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі та образу громадян у зв'язку з їх релігійними переконаннями та походженням та статті 442 — заклик до знищення етнічної групи, яким і був Голокост.
  • ОЄОУ направляє заяви в цій справі в Службу безпеки України, Національну поліцію України з метою залучення відповідальних за створення і випуск ролика до кримінальної відповідальності, а також складає звернення до Державного комітету телебачення і радіомовлення України з метою застосування санкцій стосовно «5 каналу».

Керівник ОЄОУ Міхаель Ткач на своїй сторінці в Facebook опублікував заяву Об'єднаної єврейської общини України в МВС, ознайомитися з нею можна за посиланням.

Нагадаємо, що якщо ви стали жертвою або свідком антисемітизму (графіті, заклики до вбивства євреїв, фізичне насильство, образи в соцмережах і реальному житті), то звертайтеся на гарячу єврейську лінію «910» за номерами 910 (безкоштовно з мобільного) та 0 800 600 910 (безкоштовно зі стаціонару).