Роман Труба запевнив, що ДБР готове продовжувати розслідування / фото УНІАН

Генеральна прокуратура (ГПУ) ще не передала матеріали справ Майдану Державному бюро розслідувань (ДБР).

Про це у себе в Telegram-каналі написав директор ДБР Роман Труба, бажаючи таким чином «спростувати міф, що розслідування справ Майдану зупинено через відсутність норми в законодавстві про переведення слідчих ГПУ до ДБР».

Читайте такожАдвокат сімей "Небесної сотні" оголосила голодування«ДБР поки нема що розслідувати – Генеральна прокуратура України фізично ще нам не передала матеріали проваджень. Наразі вони проводять інвентаризацію – там тисячі томів. По законодавству вони мають передати матеріали протягом трьох місяців – цей процес не залежить від ДБР. При цьому нагадаю, що зі 114 кримінальних проваджень до ДБР переходить менше половини – близько 50», – зазначив Труба.

Відео дня

За його словами, слідчі ДБР готові приймати матеріали проваджень та продовжувати розслідування. «Сьогодні я призначив виконуючого обов’язки керівника підрозділу з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках. Слідча група комунікує з представниками прокуратури: все працює злагоджено».

При цьому Труба додав, що виступає не за автоматичне переведення слідчих ГПУ, а за скорочену процедуру конкурсного відбору: «Я лише за те, щоб розслідування завершили ті люди, які займалися ним всі роки, але водночас переконаний, що співбесіда з ними має відбутися».

Раніше УНІАН повідомляв, що у Генпрокуратурі розповіли, як тепер будуть розслідувати справи Майдану.