Голова Миколаївської облради Вікторія Москаленко блокувала проведення обшуків / mk-oblrada.gov.ua

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР) розслідують можливу підробку документів чиновниками Миколаївської обласної ради.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Читайте такожЗатримання головного дорожника Миколаївщини на хабарі: у НАБУ завершили розслідуванняПовідомляється, що дії службових осіб призвели до безпідставного збільшення видаткової частини обласного бюджету на суму понад 83 мільйонів гривень.

Відео дня

«За попередньою інформацією, в травні 2019 року Миколаївська обласна рада з третьої спроби прийняла рішення про внесення змін до бюджету області на 2019 рік. Надалі, посадовими особами облради до цього рішення безпідставно додано пункти, які збільшують видаткову частину бюджету на суму понад 83 мільйонів гривень», – йдеться в повідомленні.

Як зазначили в ДБР, кошти були виділені без дотримання передбаченої законодавством процедури голосування депутатами.

«Голова Миколаївської обласної ради була завчасно попереджена про необхідність проведення слідчими ДБР тимчасового доступу до документів і, попри попередження, проводила в запланований час прес-конференцію, чим заблокувала слідчі дії», – додали в ДБР.

Слідчі кваліфікували дії чиновників за ч. 2 ст. 366 (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів, якщо вони спричинили тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Раніше УНІАН повідомляв, як СБУ викрила посадових осіб Миколаївської облради, які привласнили 15 мільйонів гривень бюджетних коштів.