За даними ЗМІ, Федорчаку вже знайшли заміну / фото: Думська

Начальник Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій Одеської області Віктор Федорчак, якого відсторонили від виконання обов'язків після трагічної пожежі в коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, пішов у декрет.

Читайте такожЗнести або відбудувати: частку згорілої в Одесі будівлі коледжу визначить експертиза

Про це повідомляє Думська.

Відео дня

За їх інформацією, у перші дні після пожежі він регулярно приходив в управління і роздавав вказівки. Одна з них - про проведення службової перевірки у зв'язку з численними «зливами» інформації, а також фото - та відеоматеріалів у ЗМІ та соцмережі.

«Розпорядився перевірити, хто розповів журналістам про проблеми з матеріально-технічним забезпеченням. І зараз на рядових тиснуть, щоб з'ясувати, хто був джерелом», - розповів співрозмовник.

За словами джерела, все це вкрай негативно відбилося на психологічному стані пожежних.

Відзначається, що в останні дні Федорчак з'являтися в управлінні перестав. За деякими даними, він пішов у відпустку по догляду за дитиною, тобто в декрет. Це дозволить йому через деякий час повернутися в систему ДСНС. Водночас його дружина, за даними одеського видання, в той же день вийшла на роботу.

Також «Думська» повідомляє, що Федорчаку вже знайшли заміну.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої склала 4 тис. кв. м. В результаті пожежі загинули 16 осіб, постраждали понад 30 осіб.