У день жалоби на всій території України приспустять державний прапор / "Думська"

В Україні оголосили траур через пожежу в торгово-економічному коледжі Одеси, в якій загинули вісім людей.

Про це повідомили на сайті президента.

Читайте такожВ Одесі відбуватиметься масова акція «Недбалість убиває» (фото)

Відео дня

Так, в документі сказано, що у зв'язку з трагедією з метою вшанування пам'яті загиблих президент постановив:

1. Оголосити в Україні 8 грудня 2019 року днем жалоби.

2. У день жалоби на всій території України приспустити державний прапор України на будинках і спорудах органів дервлади, органів місцевого самоврядування, держпідприємств, установ та організацій; а також відмінити розважально-концертні заходи, внести відповідні зміни в програми теле - і радіопередач.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу сталася пожежа, площа якої становила 4 тис. кв. м. У цьому кутовому будинку розміщувалися 19 різних організацій, установ.

Відразу після пожежі стало відомо про загибель 16-річної студентки, увечері 5 грудня під завалами було виявлено загиблу жінку-викладача, 6 грудня - ще дві жертви, в ніч на 7 грудня - одну людину, сьогодні ввечері - ще двох. Також сьогодні ввечері в лікарні помер тяжко поранений під час евакуації людей під час пожежі 43-річний рятувальник Сергій Шатохін.

Внаслідок пожежі постраждали понад 30 осіб.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються дві версії займання - аварійна робота електрообладнання та навмисний підпал. Готується підозра двом фігурантам.