Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року / фото УНІАН

Прокурор Генеральної прокуратури України Олександр Лукашенко, який узгоджував підозри фігурантам справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета, не склав тестування у рамках переатестації відомства. Таким чином, його мають звільнити з органів прокуратури.

Про це свідчить інформація на сайті ГПУ.

Читайте такожСправа Шеремета: на засідання з розгляду апеляції Кузьменко тільки зараз прибули прокурори

Відео дня

Прес-служба генпрокуратури оприлюднила результати атестації прокурорів за підсумками проведення співбесід: "Лукашенко Олександр Олександрович - неуспішно". Відомо, що в Генеральній прокуратурі Олександр Лукашенко працює від 2003 року.

Генеральна прокуратура України Скріншот результатів переастестації прокурорів

Нещодавно адвокат підозрюваного у вбивстві Шеремета Андрія Антоненка оприлюднив текст підозри підзахисного, який підписано Лукашенком. Це означає, що тепер у цій справі повинні призначити нового процесуального керівника. 

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року на брифінгу в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства Шеремета підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Яну Дугарь і подружжя добровольців Інни («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків. Поліція на брифінгу оприлюднила телефонні розмови Кузьменко. Підозри вручили Кузьменко, Антоненку та Дугарь.

Кузьменко і Антоненку обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, Дугарь - цілодобового домашнього арешту.