Суд арештував будмайданчик на узбережжі \ Фото УНІАН

В Одесі суд арештував будмайданчик на морському узбережжі, на якому під виглядом спорудження яхт-клубу зводиться 11-поверховий комплекс і автомобільний паркінг.

Читайте такожВ Одесі активісти перекрили трасу - протестують проти забудови пляжів

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, за клопотанням Одеської місцевої прокуратури №3 вчора, 12 грудня, суд арештував земельну ділянку на Французькому бульварі, 1/5 з забороною проведення будь-яких будівельних робіт.

Відео дня

Встановлено, що в березні цього року Одеська міська рада затвердила проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,7 га в районі Аркадії. Ділянку також передано міськрадою в оренду приватному підприємству, а на початку вересня одеське управління ДАБК дозволило цій фірмі розпочати будівельні роботи.

Як зазначається, землю підприємству виділили нібито під будівництво яхт-клубу. Згідно з проектом, тут планували побудувати три корпуси висотністю від 3 до 11 поверхів, площею понад 22 тис. кв. м. Зокрема, в комплексі хочуть розмістити 157 «кімнат для відпочинку» і 48 паркінг-місць.

«Цікаво, що при цьому в складі яхт-клубу не передбачено причалів для стоянки суден, для цього передбачається використовувати довколишні існуючі причали поза даною територією», - розповіли в прес-службі.

Акцентується, що, положення Водного кодексу України забороняють будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних, навігаційного призначення, гідрометричних та лінійних) в межах прибережної захисної смуги.

«Таким чином, за клопотанням прокуратури зупинені протиправні роботи із забудови прибережної захисної смуги Чорного моря. Ці заходи в рамках розслідування правоохоронці вжили з метою забезпечення вільного доступу громадян до пляжу, до берега Чорного моря», - повідомили в прокуратурі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває за ст. 356 (самоправство), ч. 2 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво), ч. 1 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями), ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Як уточнив УНІАН представник Одеської міськради, вищезгадана ділянка була передана ТОВ «Варда плюс» під «експлуатацію і обслуговування нежитлових будівель яхт-клубу з рятувальною станцією».

Фірма зареєстрована в Києві, керівником значиться Роман Гроховецький.