Журналіста NewsOne допитають у справі про вбивство Шеремета / УНІАН

Журналіста і телеведучого каналу NewsOne Андрія Павловського викликали на допит у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це сам Павловський розповів у себе в Facebook.

Читайте такожГенпрокуратура оновила групу прокурорів у справі про вбивство Шеремета

Відео дня

«Зателефонували з Головного слідчого управління і хочуть передати повістку. Знову викликають на допит щодо вбивства Павла Шеремета. Справа в тому, що коли вбили Шеремета, моя журналістка перебувала на редакційному завданні, знімала сюжет про те, куди поділися пам'ятники. Хотіла там Кличко записати. І почула вибух. Скажу одразу — з Кличком ніхто не домовлявся, Кличко не знав, що ми будемо його писати», — розповів ведучий.

За його словами, тоді журналістка почула вибух, побігла до нього і зняла автомобіль, що горів.

«Тобто, ми, по суті, виявилися першими. Для мене ця історія не дивна, оскільки стався вибух у центрі міста, тому там будь-яка знімальна група могла опинитися на місці», – зазначив Павловський.

Журналіст має намір підписати договір з адвокатом.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року на брифінгу в Національній поліції заявили, що в причетності до вбивства Шеремета підозрюють п'ять осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Яну Дугарь і подружжя добровольців Інну («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків. Поліція на брифінгу оприлюднила телефонні розмови Кузьменко.

Підозри вручили Кузьменко, Антоненку і Дугарь. Кузьменку та Антоненко обрані запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, Дугарь — у вигляді цілодобового домашнього арешту.