Антоненко просить суд звільнити його з-під варти \ УНІАН

Підозрюваний у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета Андрій Антоненко просить суд звільнити його з-під варти і обіцяє співпрацювати зі слідством.

Читайте такожСправа Шеремета: поліція знайшла нові докази проти Антоненка

Як передає кореспондент УНІАН, про це Антоненко сказав на засіданні Київського апеляційного суду, який розглядає скаргу на рішення Печерського райсуду Києва про тримання його під вартою.

Відео дня

При цьому Антоненко відповів ствердно на запитання судді, чи дійсно він відмовлявся давати слідчим покази, пославшись на ст. 63 Конституції.

Також він заявив, що зацікавлений у розкритті вбивства Шеремета, що хоче повернутися до родини і дітей, і що підозри щодо нього є безпідставними, він - не вбивця, а музикант, який своєю творчістю пропагує службу у Збройних силах.

Своєю чергою прокурори полягають, що Антоненко має перебувати під вартою, що він говорить неправду, коли обіцяє співпрацювати зі слідством, адже до сьогодні відмовлявся свідчити у справі про вбивство журналіста.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Яну Дугарь і подружжя добровольців Інни («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків. Підозри вручили Кузьменко, Антоненку та Дугарь.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

13 грудня суд обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко - у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року. Вночі 14 грудня суд постановив заарештувати на два місяці Антоненка.

18 грудня стало відомо, що Антоненко скористався правом, передбаченим ст. 63 Конституції України, відмовитись давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів, через підозри в упередженості слідчих.

Адвокат сьогодні попросив Київський апеляційний суд обрати Антоненку запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, інший захисник просив суд взагалі не обирати Антоненку жодного запобіжного заходу.