12 грудня у поліції заявили, що у причетності до вбивства Шеремета підозрюють п'ятьох осіб / УНІАН

Правоохоронці стверджують, що підозрюваний у справі вбивства Павла Шеремета Андрій Антоненко напередодні затримання попросив родичів забрати в нього у шафі вдома пакунок.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Читайте такожСправа Шеремета: один з підозрюваних подав апеляцію на запобіжний захід

За інформацією слідчих, Антоненко зателефонував невідомим, скориставшись своїм правом на дзвінок адвокату. Після цього підозрюваний написав пост у Facebook про затримання. Пізніше Антоненко знову зателефонував родичу, щоб упевнитися, чи він забрав річ із квартири.

З квартири правоохоронці вилучили міну МОН-50 та направили її на експертизу. Водночас свідки вказують, що на зберігання пакунок лишив брат дружини підозрюваного, назвавши його роутером.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства Шеремета підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Яну Дугарь і подружжя добровольців Інни («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків. Підозри вручили Кузьменко, Антоненку та Дугарь.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

13 грудня суд обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко - у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року. Вночі 14 грудня суд постановив заарештувати на 2 місяці Антоненка.

18 грудня стало відомо, що Антоненко скористався правом, передбаченим ст. 63 Конституції України (відмовитись давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів) через підозри в упередженості слідчих. За словами його адвоката, він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, його досі не перевели до СІЗО.