Аміна Окуєва / фото УНІАН

Вранці в середу, 15 січня, правоохоронці затримали ще одну людину з групи із семи осіб, яких правоохоронці офіційно називають причетними до вбивства Аміни Окуєвої і замаху на життя Адама Осмаєва.

Про це «Слідству.Інфо» повідомила його адвокат Ірина Бігунець. У поліції також підтвердили факт затримання.

Затриманого чоловіка звати Андрій Кравченко. Затримання відбулося неподалік його будинку. Наразі невідомо, чи оголосили чоловікові підозру.

Відео дня

Читайте також"Сумнівів щодо слідства немає": Осмаєв прокоментував затримання підозрюваних у вбивстві Окуєвої

У прокуратурі і поліції Київської області підтвердили факт затримання, але зазначили, що це пов’язано із іншим злочином, який, на думку слідства, вчинила група осіб, причетна до розстрілу Окуєвої.

Зі слів очільника прес-служби поліції Київщини Миколи Жуковича, ідеться про вбивство київського підприємця у 2014-му році.

Андрій Кравченко є одним із семи підозрюваних у провадженнях щодо вбивств директора компанії Caparol Павла Зможного, яке сталося в 2016 році, а також - начальника відділу реклами київського метрополітену Павла Миленького.

Довідка. 1 червня 2017 року в Києві було скоєно напад на подружню пару добровольців АТО Осмаєва і Окуєву.

За даними поліції, чоловік, який назвався іноземним журналістом, заздалегідь домовився з подружжям про зустріч. Коли вони сіли в автомобіль, невідомий дістав з коробки пістолет «Глок» і вистрілив у груди Осмаєву. У відповідь Окуєва зі свого пістолета Макарова зробила кілька пострілів у стрілка. Внаслідок інциденту Осмаєва і кілера госпіталізували з вогнепальними пораненнями. Обвинувачений у справі - 58-річний громадянин Російської Федерації Артур Крінарі. Йому інкримінували вчинення злочину, передбаченого за ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство).

30 жовтня 2017 року невідомі обстріляли автомобіль Окуєвої та Осмаєва на залізничному переїзді у Київській області. Окуєва загинула, її чоловік дістав поранення.