У Мін’юсті назвали найпопулярніші та рідкісні імена, якими минулого року називали новонароджених / фото newsru.co.il

У Міністерстві юстиції назвали найпопулярніші та рідкісні імена, якими минулого року називали новонароджених.

Про це повідомляє Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції.

У столиці батьки найчастіше називали своїх новонароджених донечок Соломія, Марія, Варвара, Мілана, Аріна; хлопчиків - Олександр, Дмитро, Матвій, Марк.

Відео дня

У Черкаській області серед імен новонароджених дівчаток лідирують - Вероніка, Єва, Вікторія, Анна та Діана; хлопчиків - Богдан, Максим, Тимофій, Назар та Іван.

Читайте такожДитяча допомога у 2019 році: види та розмір виплат

У Київській області найпопулярнішими імена новонароджених були Ангеліна, Аліса, Валерія, Катерина, Мирослава, Соломія та Софія; Денис, Єгор, Захар, Макар, Назар, Олег та Роман.

Також існує тренд на рідкісні імена для дітей. Зокрема, батьки обирали для своїх малюків імена у Києві: жіночі – Ореста, Фрота, Аннаель, Влана, Агата, Глафіра, Гєрда, Фіона, Фея; чоловічі – Фелікс, Савватій, Ангел, Дімітр, Ілай, Спартак.

У Київські області жіночі: Агунік, Хауля, Дьйомерсі, Лаян, Оріяна; чоловічі: Азарій, Алімпій, Аліхан, Вільдан, Довуд, Стратон, Робін, Умут.

У Черкаській області: жіночі – Золушка, Ія, Лада, Марселіна, Севіль, Теона; чоловічі – Брайан, Граф, Ісай, Нелей.

Також зазначається, що у 2019 році в Києві 32 тис. 634 малюки отримали свідоцтва про народження, у Київській області видали 14 тис. 361 свідоцтв, а у Черкаській – 7 тис. 672.