REUTERS

Окупанти з початку року залишили понад 500 людей на ночівлю перед контрольними пунктами в’їзду-виїзду на лінії розмежування в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Про це повідомили у Державній прикордонній службі.

Читайте такожОхоронець в СІЗО зізнався, що чекає звільнення Донецька від "русского мира" - звільнений з полону "ДНР"

Відео дня

У ДПСУ заявили, що проросійські найманці «не виконують взятих на себе зобов’язань щодо ритмічного та безпечного пропуску осіб через лінію розмежування та цілеспрямовано створюють значні накопичення транспортних засобів на тимчасово окупованій території». При цьому, наголошується у повідомленні, після завершення визначеного часу роботи КПВВ масово пропускають людей на підконтрольну українській владі територію.

«Такі провокації потенційно небезпечні для життя та здоров’я людей, оскільки вони змушені перетинати лінію розмежування в темний час доби. При цьому є високий рівень ризику не дістатися контрольованої території та залишитися на ночівлю у так званій «сірій зоні», - заявили прикордонники.

Так, за даними ДПСУ, з початку 2020 року окупанти вже тричі після закриття КПВВ змушували громадян йти до так званої «сірої зони», залишаючи людей у потенційній небезпеці.

«У всіх випадках, враховуючи потенційну небезпеку під час перебування людей у «сірій зоні» вночі, за рішенням командувача Об’єднаних сил, роботу контрольних пунктів було продовжено. Прикордонники організували заходи щодо додаткового оформлення та пропуску більше 500 громадян через лінію розмежування», - йдеться у повідомленні.

У цьому зв’язку командування Об’єднаних сил звертається до громадян з проханням при плануванні своїх поїздок, особливо через КПВВ «Майорське» та «Новотроїцьке», враховувати пору року та час доби для безпечного перетину лінії розмежування, згідно із зимовим графіком роботи КПВВ - з 08:00 до 17:00.