Засуджена займала посаду члена дільничої виборчої комісії / Фото УНІАН

У Донецькій області суд виніс вирок місцевій жительці, яка сприяла "руському миру", засудивши її до п'яти років позбавлення волі з іспитовим строком.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Донецької області.

Читайте такожУ Чернівецькій області звільнили чиновницю РДА після її образи військових у Facebook

Відео дня

"Великоновосілківський районний суд визнав її винною у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України, тобто в умисних діях, вчинених за попередньою змовою групою осіб, з метою зміни меж державного кордону України та порушення порядку, встановленого Конституцією України", - йдеться в повідомленні.

Суд встановив, що жінка, підтримуючи порушення територіальної цілісності України, у травні 2014 року умисно, за попередньою змовою з іншими прихильниками так званої "руської весни", надала добровільну згоду на участь у роботі "дільничної виборчої комісії" з проведення у смт Велика Новосілка "загального обласного референдуму" про створення "самостійної держави "ДНР".

Займаючи посаду члена вказаної комісії, розташованої у приміщенні районного культурно-оздоровчого комплексу, зловмисниця формувала списки громадян, перевіряла реєстрацію місць проживання, видавала бюлетені, а після завершення голосування брала участь у підрахунку голосів та передачі бюлетенів і протоколу з результатами "волевиявлення" громадян озброєним бойовикам.

За скоєне кримінальне правопорушення жінку засуджено до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком.