"Спливло" скандальне листування у справі Шеремета / УНІАН

Колишній прес-секретар полку поліції "Дніпро-1" Василиса Мазурчук опублікувала свою переписку з нібито представником Міністерства внутрішніх справ Артемом Шевченком, де він називає убитого в Києві журналіста Павла Шеремета російським агентом.

Читайте такожСправа Шеремета: у МВС стверджують, що один свідок збрехав на користь Антоненка

Скріншоти листування Мазурчук виклала в Facebook. Пізніше вона як доказ показала скріншот з номером Шевченка у себе на телефоні.

Відео дня

У листуванні обговорюється розслідування справи про вбивство Шеремета. Так, Мазурчук критикує дії МВС. Зокрема, оприлюднення поліцією телефонних розмов підозрюваних, де фігурувала і Мазурчук. Шевченко, у свою чергу, вибачається, але наполягає, що пред'явлені у справі підозри мають об'єктивний характер.

У листуванні з боку Шевченка зроблено кілька примітних заяв.

Так, згадуються пенві "опера-контрики", які "втягнули хлопців в мокре". Той, хто писав від імені Шевченка, обурюється, що справу Шеремета доводиться розслідувати саме поліції.

"Хай Юля і Андрій чесно розкажуть, хто їм сказав мочканути цього російського агента Шеремета, хай йому грець і все", - йдеться в листуванні від імені представника МВС.

У коментарі "Громадському" Мазурчук підтвердила, що це її особисте листування з Артемом Шевченком. Вона впевнена у тому, що їй відповідав саме він.

Сам Шевченко не став підтверджувати журналістам справжність листування.

«Це якийсь слайд з якимись літерами - я не знаю, що це за зображення», - сказав в Шевченко, додавши, що в інтернеті розповсюджують багато недостовірної інформації.

Він також запропонував журналістам звернутися з офіційним запитом.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув в центрі Києва вранці 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що в причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім "Лиса"), військову медсестру Яну Дугар і подружжя-добровольців Інну ( "Пума") і Владислава ( "Буча") Грищенків, які проходять підозрюваними у справі про замах на вбивство бізнесмена в Косові Івано-Франківської області.

Підозри вручили Антоненку, якого слідство вважає організатором вбивства, Кузьменко, яка, на думку слідства, закладала вибухівку під автомобіль журналіста, і Дугар, яка напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину. Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

13 грудня Печерський районний суд Києва обрав Дугар запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко - у вигляді утримання під вартою до 8 лютого 2020 року. Вночі 14 грудня суд постановив заарештувати на 2 місяці Антоненка.