До Зеленського звернувся заарештований з "Лефортово" / wikipedia.org

Кримчанин Іван Яцкін, якого раніше заарештували на окупованому півострові і відправили до Москви, звернувся із СІЗО "Лефортово" до президента України Володимира Зеленського.

Як повідомляє "Крим.Реалії", він просить главу держави, а також омбудсмена Людмилу Денісову включити його в список на обмін і надати фінансову допомогу його родині. Тексти листів Зеленському і Денисовій практично ідентичні.

У них Яцкін повідомляє, що йому загрожує до 20 років колонії, при цьому у нього троє малолітніх дітей і нещодавно народилася ще одна донька. Крім цього, за словами кримчанина, у нього є ряд захворювань, які потребують медичного спостереження, що неможливо в умовах російського СІЗО.

Відео дня

"Я не вірю в справедливість російського слідства і суду. Єдиною можливістю звільнитися і повернутися до своїх близьких я бачу форму обміну в рамках політичних домовленостей. Не так давно ви сказали, що життя кожного українця є для вас найбільшою цінністю. Я дуже розраховую, що і моя доля буде вам небайдужа. У зв'язку з викладеним, прошу вас включити мене в список на обмін. Також прошу посприяти моїй родині в отриманні грошових коштів. Слава Україні!" – сказано в листах.

Читайте такожВистачить лише на 100 днів: окупанти б'ють на сполох через брак питної води у Севастополі

Адвокат ув'язненого Микола Полозов повідомив, що прибув до Києва для того, щоб передати прохання Яцкіна про включення в список на обмін.

"Я сподіваюся, що ця заява Івана Яцкіна найближчим часом потрапить в руки президента Зеленського і він включить його в список осіб, що підлягають обміну", – сказав Полозов.

Як повідомляв УНІАН, раніше ФСБ Росії затримала в окупованому Сімферополі громадянина РФ Івана Яцкіна, якого підозрюють у держзраді. Чоловіка доставили в Москву на слідчі дії. Московський суд заарештував його на три місяці.