Громадянку Китаю зняли з потяга «Київ – Москва» / фото УНІАН

Державні органи України тримають контакт з українцями, яких напередодні, 21 лютого, зняли з потяга «Київ – Москва» через те, що у громадянки Китаю була підозра на коронавірус.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко сьогодні під час брифінгу щодо перебування евакуйованих на обсервації в медцентрі «Нові Санжари» на Полтавщині.

Читайте такожУ знятої з потяга "Київ-Москва" китаянки новий коронавірус не підтверджено – МОЗ

Відео дня

«Ми зафіксували і знаємо прізвища тих громадян, які виїжджали у цьому вагоні, тому що прикордонники їх зафіксували. Дипломатичні установи контактують з ними. Якщо ці громадяни будуть повертатися в Україну, ми просимо, по-перше, повідомляти про це, щоб ми обстежували тих, хто повертатиметься. Крім того, прикордонники будуть фіксувати факт повернення громадян, які контактували з цією громадянкою Китайської Народної Республіки», - сказав він.

За словами Геращенка, у разі повернення цих громадян на кордоні їх будуть перевіряти медики.

Як повідомляв УНІАН, вчора, 21 лютого, пасажирку потяга № 6 Київ – Москва, громадянку Китаю із симптомами респіраторного захворювання було знято з поїзда на залізничній станції Суземка (РФ). Вагон, у якому подорожувала китаянка, було відчеплено на станції Брянськ, основний склад прибув до Москви.

За даними Держприкордонслужби України, у вагоні, окрім громадянки Китаю, перебувала ще 21 особа: 13 громадян України, в тому числі двоє провідників, 6 громадян РФ і по одному громадянину з Узбекистану та Канади.

У ДПСУ повідомляли, що китаянку розміщено в одному з медзакладів, а вагон з іншими пасажирами, які в ньому перебували, - в обсервації, але невідомо де.

За результатами лабораторного дослідження, COVID-19 у громадянки КНР не підтверджено.