Хлопці з відео заворушень у Нових Санжарах пояснились / скріншот-Youtube, Полтавське ТБ

Молоді люди, яких у соцмережах називають "тітушками з Кропивницького" записали відеозвернення і заявили, що вони жителі Нових Санжар.

У своєму відеозверненні вони заявили, що є місцевими жителями, а не "тітушками".

Читайте також"Ми - нормальні, ми не варвари”: мешканцям Нових Санжар соромно за заворушення у селищі (відео)

"Ми жителі Нових Санжар. Самі тут народилися. Я учасник бойових дій. Я воював за Україну. Я патріот України. У тому місці пробув 4 години заради інтересу, а тепер на мене виливають бруд», - розповів Максим Гордієнко.

Хлопці розповіли, що їх перейменували вже в соцмережах, і назвали свої справжні імена.

«Я з Нових Санжар і ногою не був у Кропивницькому", - заявив другий хлопець.

Вони кажуть, що голодним людям принесли 30 пиріжків з їдальні і потрапили на відео.

Звернення було записано на фоні Новосанжарської райдержадміністрації.

Нагадаємо, під час заворушень у Нових Санжарах увагу користувачів мережі привернули троє молодих людей у спортивному одязі, яких користувачі соцмереж назвали провокаторами, приїжджими з інших міст, щоб дестабілізувати ситуацію.

Цю ж версію пізніше у своєму відеозверненні озвучив і Президент Володимир Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого в Нових Санжарах Полтавської області місцеві жителі протестували проти прибуття в медичний центр МВС, розташований в їх населеному пункті, евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців.

Протестувальники перекривали дорогу, кидали каміння в автобуси з евакуйованими громадянами. Під час протистояння 9 правоохоронців отримали поранення.

Поліція відкрила два кримінальні провадження - за фактом масових заворушень і насильства щодо правоохоронців. 21 лютого поліція відпустила 23 з 24 найбільш агресивних осіб, затриманих під час протестів, одну людину залишили під вартою.

22 лютого, суд у Полтаві обрав підозрюваному у наїзді на нацгвардійців у Нових Санжарах Володимиру Сіренку запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту строком на 2 місяці.