Данілов каже, що секретів від суспільства не буде / Фото: УНІАН

Рада національної безпеки та оборони має намір щодня інформувати українців про стан здоров'я громадян, евакуйованих з Китаю на Полтавщину.

Про це розповів секретар РНБО Олексій Данілов у інтерв'ю ТСН.

"Кожного дня будемо повідомляти про їхній стан. По-друге, кожного дня в них будуть брати проби. Вчора була взята перша проба. І ці аналізи обов'язково будуть публічними. Нічого приховувати ми не збираємося, тому що немає чого приховувати. Це має бути відкрита, публічна інформація, суспільство має знати, що відбувається", - вважає Данілов.

Він додав, що з самого початку процедури евакуації не було тактики засекречення. І нагадав, що заздалегідь було визначено чотири об'єкти, які розглядалися як місце для розміщення українців та іноземців.

Читайте також"Ми - нормальні, ми не варвари": мешканцям Нових Санжар соромно за заворушення у селищі (відео)

"Залежно від тих чи інших процесів приймалися ті чи інші рішення. Коли кажуть, що над Харковом кружляв літак, там щось вигадують, але все було просто – не було погоди, щоб він там сів. І все. І ніяких утаємничень ніхто не робив свідомо. Просто не очікували, що буде таке сприйняття таких ситуацій", - заявив секретар РНБО.

Як повідомляв УНІАН, персонал санаторію "Нові Санжари", медики, співробітники Національної поліції, офіцери Національної гвардії і рятувальники здійснюють свою роботу в штатному режимі.

20 лютого 45 українців та 27 іноземців, евакуйованих з Уханя, епіцентру коронавірусу COVID-19 в Китаї, поселили на 14-денну обсервацію у медичному центрі МВС на Полтавщині. Однак цьому передували протести місцевих жителів, які виступали проти прибуття евакуйованих із Китаю.