Скалецька запевнила, що ні в кого немає підозри на ГРВІ / Фото: facebook, zoryana.chernenko

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що сьогодні вперше зустрілася з громадянами, евакуйованими з Китаю, у медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах, та зауважила, що ні в кого з них немає підозри на ГРВІ.

Читайте також74% українців не підтримують акції проти розміщення евакуйованих з Китаю – опитування

Про це вона повідомила у Facebook, опублікувавши відповідні фото.

Відео дня

"Сьогодні вперше зустрілася з громадянами, евакуйованими з Китаю. Завітала до їхніх кімнат на другому і третьому поверхах санаторію "Нові Санжари". Усі здорові. У жодного з евакуйованих підозри на ГРВІ немає", - написала вона.

За словами Скалецької, її захисний костюм - обов'язкова вимога епідеміологів, порушувати яку вона не має права.

Міністр також висловила вдячність усім, хто змушений розміститися на обсервацію, за те, що вони теж розуміють і дотримуються усіх правил. "Відчуваємо себе єдиною командою. Єдині скарги, які наразі почула, стосуються хіба що деяких побутових питань. Працюємо над тим, щоб обсервація у Нових Санжарах стала комфортнішою", - резюмував вона.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю заявила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19.

20 лютого 2020 року 45 українців та 27 іноземців, евакуйованих з Уханя, помістили на 14-денну обсервацію у медичному центрі "Нові Санжари" на Полтавщині.

У прес-центрі Нацгвардії запевнили, що на території медичного центру забезпечено всі умови санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки режиму карантину. Евакуйованих громадян розмістили в окремій будівлі з обмеженим доступом. Для них організовано окреме харчування, доставку якого здійснюють з урахуванням усіх норм епідеміологічної безпеки. Крім того, водопостачання та каналізація самої будівлі ізольовані. Медики мають усі засоби індивідуального захисту. Охорону здійснюють військовослужбовці Нацгвардії.