Сутички у Нових Санжарах 20 лютого / REUTERS

Міністерство внутрішніх справ України не виключає нових затримань у справі про заворушення в Нових Санжарах Полтавської області.

Про це розповів радник міністра внутрішніх справ Володимир Мартиненко, коментуючи протести, що спалахнули через коронавірус, передає «Обозреватель». За його словами, зараз у справі шестеро фігурантів.

Читайте такожЗвернень про евакуацію від українців в Італії не надходило - консул

Відео дня

"Одне особа була затримана в порядку 208 статті Кримінально-процесуального кодексу одразу, коли відбувалися ці події. Це той нетверезий чоловік який намагався на автомобілі наїхати на поліцейських. Йому тоді ж оголосили підозру і запобіжний захід обрали у вигляді нічного домашнього арешту", - повідомив радник глави МВС.

За його словами, 25 лютого вручили підозру ще чотирьом людям. «Є ще шостий учасник цих всіх подій, якого зараз шукають, щоб вручити повідомлення про підозру, щоб передати на розгляд суду запобіжний захід», – розповів Мартиненко.

За його словами, правоохоронці зараз переглядають багато відео з місця подій, яке було у журналістів, щоб дати правову оцінку тому, що відбувалося. Він не виключив, що "будуть і інші кримінальні справи щодо подій, що відбувалися, і будуть ще підозрювані".

Також Мартиненко зазначив, що всі, кого тоді доставили в поліцію, виявилися місцевими жителями.

"Хочу розвіяти міф, що там було дуже багато приїжджих. Серед затриманих не було. Це жителі однієї територіальної громади, це Нові Санжари і населені пункти, котрі до них долучаються", - уточнив радник глави МВС.