REUTERS

Радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко розповів про перебіг розслідування подій довкола акцій протесту в Нових Санжарах на Полтавщині.

Читайте такожУ МВС не виключають нові затримання через заворушення у Нових Санжарах

Як передає кореспондент УНІАН, під час брифінгу в Нових Санжарах, відповідаючи на запитання щодо підозрюваних у подіях під час акцій протесту, Варченко зазначив, що на даний час оголошено підозру 6 особам, для чотирьох з них обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Відео дня

"На сьогоднішній день у нас буде розгляд ще по одному провадженню. Теж буде обрано запобіжний захід. Ми в перспективі маємо 6 кримінальних проваджень, які розпочаті за ситуацією 20 лютого, і зрозуміло, що там ведуться слідчі дії, і за цими кримінальними провадженнями так само ближчим часом будуть виявлені особи, їхня роль і місце в організації подій", - повідомив радник глави МВС.

Щодо ще однієї особи, яка переховується, Варченко наголосив, що вона "зробила собі ведмежу послугу".

Він також уточнив, що ті, кого притягують до відповідальності, хто отримав підозри, вони - з Нових Санжар і Новосанжарського району.

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого 45 українців та 27 іноземців, евакуйованих з Уханя, епіцентру коронавірусу COVID-19 в Китаї, поселили на 14-денну обсервацію у медичному центрі МВС «Нові Санжари» на Полтавщині.

Однак цьому передували протести місцевих жителів, які виступали проти прибуття евакуйованих із Китаю. Протестувальники перекривали дорогу, кидали каміння в автобуси з людьми. Під час протистоянь 9 правоохоронців дістали поранення.