Ілюстрація / REUTERS

В окупованому Криму російські силовики проводять обшуки в будинках кримських татар, затримано трьох кримчан.

Як повідомляє "Кримська солідарність" у Facebook, йдеться принаймні про сім обшуків у будинках кримських татар у Бахчисараї і Бахчисарайському районі.

Читайте такожДжемілєв: кримські татари можуть відмовитися брати участь в обміні полонених

Відео дня

На даний момент відомо, що силовики обшукують будинки Сейдамета Мустафаєва (стрімер "Кримської солідарності"), Рустема Сейтмеметова, Амета Сулейманова (активіст "Кримської солідарності"), Айдера Сулейманова, Шукрі Сейтумерова і його сина Сейтумера Сейтумерова, а також будинок його повного тески Сейтумера Сейтумерова (журналіст, у 2018 році переїхав до Києва).

Адвокати в коментарях "Кримській солідарності" розповідають, що їх незаконно не допускають на обшуки.

За даними активістів, у будинку екс-активіста "Кримської солідарності" Сейтумера Сейтумерова обшук проходить без його участі, оскільки у 2018 році після обшуку в його будинку він залишив Крим і переїхав до Києва. На момент обшуку в будинку була тільки його літня мати.

Обшук вже завершився в будинку Сейдамета Мустаєва, якого вдома не було, замість нього силовики затримали його літнього батька Енвера Мустафаєва.

Також після обшуку затримано Рустема Сейтмеметова і Сейтумера Сейтумерова.

Як повідомляв УНІАН, у списках на звільнення є всі незаконно ув'язнені на території тимчасово окупованого Криму та в Росії українці, у тому числі кримські татари.