Сивохо вчора намагався презентувати платформу примирення з ОРДЛО / / Фото УНІАН

Підозрюваному в хуліганстві під час інциденту з позаштатним радником секретаря РНБО Сергієм Сивохою Олександру Демидову суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Як передає кореспондент УНІАН, Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання прокурорів. Суддя Віталій Писанець обрав запобіжний захід для Демидова у вигляді цілодобового домашнього арешту, тоді як адвокат просив суд взагалі не обирати запобіжного заходу для Демидова, а народний депутат Михайло Бондар зголосився взяти Демидова на поруки.

Окрім того, в ході судового засідання адвокат Едуард Вербінець заявив, що на відеозйомці видно, що Демидов не вчиняв хуліганських дій по відношенню до Сивохи або до тих, хто його охороняв. За словами адвоката, Сивоху охороняли представники Управління державної охорони. При цьому самі представники держохорони цю інформацію заперечують.

Відео дня

"Поширені окремими ЗМІ заяви адвоката Едуарда Вербінця про те, що нібито військовослужбовці УДО України забезпечували безпеку позаштатному раднику РНБО Сергію Сивохо під час презентації Національної платформи примирення і єдності абсолютно не відповідають дійсності! Управління державної охорони України ніколи не забезпечувало та не забезпечує безпеку Сергія Сивохи зараз. Нагадуємо принагідно, що перелік осіб, щодо яких здійснюється чи може здійснюватись державна охорона України, чітко визначений Законом України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб»",  - йдеться в повідомленні Управління держохорони у Facebook.

Читайте такожЗаступник глави Нацполіції звернувся до Сивохи: у нас не "внутрішній конфлікт"

Як сказав Вербінець, працівники УДО фігурують як свідки, які були допитані слідчим Нацполіції. Адвокат заявив, що подаватиме апеляційну скаргу на це рішення.

Сам підозрюваний заявив у залі суду, що він родом з Донецька, учасник російсько-української війни і прийшов на захід до Сивохи, бо йому "стало цікаво".

Як сказав Демидов, його обурили слова Сивохи про примирення і вибачення. "Ми що, маємо вибачити Путіна і його армію?", - запитав підозрюваний.

Також він додав, що між ним і Сивохою виникла перепалка, і визнав, що зірвав плакат з назвою події, а після цього вийшов. Демидов наголосив, що нікого не штовхав і ні з ким не бився.

Читайте такожСивохо звинуватив у зірваній презентації "великі гроші"

Як повідомляв УНІАН, 12 березня близько 11:30 під час презентації Національної платформи примирення і єдності група осіб влаштувала сварку, під час якої штовхнули Сивоху.

Після цього ці люди намагалися втекти, однак 15 активних учасників доставили до Печерського управління поліції для встановлення анкетних даних та надання пояснень.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк 4 років.