Ілюстрація / REUTERS

В Україні цими вихідними, а саме в ніч на 29 березня, о 3 годині ранку стрілки годинника переведуть на літній час. Зокрема, годинники слід перевести на годину вперед. А це означає, що спати ми будемо на годину менше.

Переведення часу на літній здійснюють згідно з постановою Кабінету міністрів від 13 травня 1996 року № 509. "Про порядок обчислення часу на території України». В цілому ж в Україні годинники переводять з 1981 року.

Коли переводять годинники на літній час 2020

Годинники на літній час переводять традиційно в останню неділю березня. У цьому році такою датою стало 29 березня.

Відео дня
В цілому ж в Україні годинники переводять з 1981 року \ УНІАН

Для чого переводять годинники

Переведення годинників здійснюється для того, щоб людина могла працювати довше і використовувати при цьому менше штучного освітлення.

Перехід на літній час: як легко перейти на літній час

Переведення стрілок годинників завжди супроводжується зміною ритму життя, а отже додатковим стресом. Експерти радять починати адаптуватися хоча б за тиждень до переведення годинників. Відомо, що різка зміна режиму має шкідливий вплив на організм людини. Тому в перші дні після переведення стрілок годинника ви можете відчути втому, підвищення тиску і головний біль. Варто звернути увагу на своє здоров'я тим, у кого є захворювання серця.

При переході на літній час в 2020 році також можливе зниження імунітету і порушення сну. В такі дні вчені рекомендують більше відпочивати, щоб ваш фізичний і психологічний стан повністю адаптувався до різких змін.