Під час карантину активізувались шахраї / Фото: news.lent.az

В Одесі під час карантину кількість шахрайств зросла втричі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Олег Бех.

«Почастішали випадки розукомплектування залишених на вулицях автомобілів, крадіжок державних номерних знаків тощо. Крім того, на 200% (втричі) зріс рівень шахрайств. Це шахрайства, пов'язані із замовленням товарів з передоплатою через Інтернет...», - сказав Бех.

Відео дня

Читайте такожКоронавірус породив нові схеми шахрайства на Тернопільщині

Також йдеться про присвоєння коштів громадян під приводом обміну валюти, виманювання грошей під приводом «вирішення питання про звільнення родича з поліції» тощо.

При цьому, за словами Беха, з початку карантину загальна кількість зареєстрованих в області кримінальних злочинів зменшилася на 21%.

Начальник главку закликав городян бути обережними, щоб уберегтися від дій шахраїв, які під час карантину користуються уразливістю людей, зокрема, літніх.

Як повідомляв раніше УНІАН, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зазначив, що рівень злочинності по всім статтям знизився на 30%, однак активізувалися шахраї.