За словами Авакова, найбільший злочин, який зараз є – це порушення режиму карантину / Фото УНІАН

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зазначив, що рівень злочинності по всім статтям знизився на 30%, однак активізувалися шахраї.

Про це йдеться у Telegram-каналі МВС.

Читайте такожНа тлі пандемії коронавірусу в Італії різко впав рівень злочинності

Відео дня

«Ми дуже активно намагаємось реагувати на всі фейки. Наприклад, нещодавно була ситуація, коли розсилались смс-повідомлення про те, що ніби-то якась фірма мала ходити по квартирах і дезинфікувати приміщення. Поліція це відслідковувала. Відсилали смс-повідомлення з попередженням, що це шахраї. Але такі злочини – не системні», - сказав Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ додав, що найбільший злочин, який зараз є – це порушення режиму карантину.

«Люди наражають на небезпеку не лише себе, але й своїх рідних і оточуючих. Поки нам не потрібен надзвичайний стан чи комендантська година, але карантин повинен бути максимально повним. Я хочу подякувати всім, хто дотримується карантинного режиму. Якщо доведеться ввести комендантську годину, як це вже зробили у низці європейських країн, то доведеться вводити й надзвичайний стан», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, структурним підрозділам КМДА, райдержадміністраціям, а також підприємствам, установам та організаціям доручено підготувати все необхідне для того, аби позначати межі територій карантину, якщо такі будуть визначені міською владою.