В Херсоне скоро появится новая полиция / mvs.gov.ua

У Херсоні сьогодні розпочався набір у нову патрульну поліцію.

Як передає кореспондент УНІАН, в урочистому старті набору в херсонську поліцію взяли участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Путілов, голова міськадміністрації Херсона Володимир Миколаєнко, народні депутати Сергій Хлань і Микола Паламарчук.

Читайте такожУ Чернігові розпочався набір до нової поліції (фоторепортаж)

Аваков повідомив, що сьогодні вранці на 300 поліцейських вакансій вже подано 240 анкет. При цьому міністр прогнозує, що конкурс буде в межах 20-21 людина на одне місце поліцейського. За словами Авакова, аналогічний конкурс в Івано-Франківську зібрав 6 тис. анкет бажаючих служити в поліції на трохи більше як 200 місць.

Путілов привітав молодь, яка прийшла подавати заяви на участь у конкурсному відборі, і зазначив, що очікує підвищення довіри до правоохоронних органів.

Миколаєнко, у свою чергу, пообіцяв надавати технічну та матеріальну допомогу новим правоохоронцям.

З напутніми словами майбутнім новим правоохоронцям у Херсоні виступили також прибулі їхні колеги - поліцейські з Києва та Одеси.

Прийом анкет від бажаючих служити в поліції триватиме у Херсоні до 6 жовтня, після чого відібрані кандидати пройдуть низку спеціальних тестів та іспитів, а потім навчання упродовж трьох місяців.

Пункт прийому заяв розташований у центрі Херсона - у кіноконцертному залі «Ювілейний» на вул. Пролетарська. Він працюватиме щоденно (крім вихідних) з 09.00 до 18.00.

Читайте такожУ МВС назвали дату, коли поліція повністю замінить стару міліцію

Як повідомляв УНІАН, у Києві нова поліція вийшла на патрулювання 4 липня, у Львові – 23 серпня, в Одесі – 25 серпня. На черзі - Луцьк, Миколаїв, Хмельницький, Ужгород і Мукачеве. 26 вересня патрульна поліція почне роботу в Харкові.

Вже стартував набір у поліцію в Івано-Франківську - 3 вересня, 6 вересня – у Вінниці, в Чернігові - 13 вересня. Планується, що 21 вересня почнеться набір у Черкасах і Кременчуці, 23 – в Полтаві, 26 вересня - у Слов'янську і Краматорську.

В полицию Херсона планируют набрать 300 человек / mvs.gov.ua