Як повідомили УНІАН у секторі зв’язків із громадськістю УМВС України у Волинській області, інформація про те, що у лісовому масиві Маневицького району група людей у кількості 300 чоловік вчиняє активні дії щодо незаконного видобутку бурштину-сирцю надійшла у чергову частину Маневицького райвідділу міліції ще 21 вересня.

Відео дня

На охорону громадського порядку було залучено близько 1 тис. співробітників УМВС, СБУ, УДСНС, Нацгвардії, Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, а також представники громадських організацій.

Крім цього, на допомогу прибули працівники міліції особливого призначення із сусідніх областей. Для перекриття шляхів також було залучено БТР та сільськогосподарську техніку.

Читайте такожУ Рівному міліціонери під час обшуку автомобіля вилучили майже 150 кілограмів бурштину

Наразі правоохоронці затримали чотири транспортних засоби та 17 осіб. Вилучено бурштин, грошові кошти та інвентар для видобутку.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Станом на 11.00 на місці інциденту зібралося близько 200 громадян та 20 транспортних засобів, які намагаються проїхати у лісовий масив.

За інформацією поінформованого джерела в обласному управлінні УМВС, вчора, 22 вересня, правоохоронцям не вдалося порозумітися із копачами бурштину, які не допустили міліцію до місць видобування.

За даними джерела, у Маневицькому лісі минулої ночі зібралося до 1 тис. нелегальних копачів, в основному заїжджі із сусідніх Львівської та Рівненської областей. Сьогодні їх кількість зменшилася. Але вони вимагають дозволити копати бурштин і прагнуть спілкування із головою Волинської облдержадміністрації Володимиром Гунчиком, наголошуючи на тому, що копання бурштину – їхній основний заробіток.

Копачі також погрожують перекрити міжнародну трасу "Київ-Маневичі-Варшава".

Як повідомили УНІАН у прес-службі УДАІ у Волинській області, наразі офіційного повідомлення про перекриття цієї траси не зареєстровано.