Минюст вводит электронный апостиль

Як передає кореспондент УНІАН, про це на засіданні Кабінету міністрів повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

"Ми запроваджуємо на підставі рішення уряду новий прогресивний сервіс - це електронний апостиль", - сказав він.

Петренко пояснив, що апостиль - це відповідне посвідчення документів некомерційного характеру, яке отримують в органах юстиції для подання у відповідні компетентні органи за кордон. Мова йде про договори купівлі-продажу, які засвідчуються нотаріально, рішення судів, свідоцтва про народження".

Відео дня

Читайте такожМін'юст відкриває реєстр корупціонерів та онлайн-сервіси РАЦСів

За словами Петренка, 120 тисяч українців щорічно звертаються в органи юстиції за отриманням апостиля, при цьому його видача концентрувалася виключно в Києві.

Як сказав міністр, Україна приєдналася до електронного сервісу видачі апостиля, який існує в 23 країнах. "Зараз фактично український громадянин за місцем свого проживання у будь-який орган РАГСу подає необхідні документи для посвідчення їх апостилем електронним", - зазначив Петренко.

За його словами, роздрукувати готовий документ можна вже через 24 години завдяки приєднанню до системи електронного сервісу, а справжність документа і апостиля представники зарубіжних установ зможуть перевірити через інтернет. Також документ можна отримати у відповідному органі РАГСу.