Минулого тижня було завершено операцію з придбання ВАТ «Внєшторгбанк» (Росія) українського банку «Мрія». Про це заявив президент - голова Правління ВАТ «Внєшторгбанк» Андрій КОСТІН сьогодні журналістам.

Як передає кореспондент УНІАН, за його словами, найближчим часом ВТБ планує здійснити об`єднання «Внєшторбанк-Україна» з банком «Мрія». А також російський банк має намір розвивати філійну мережу свого дочірнього банку в Україні і планує позиціонувати його як універсальний банк, повідомив А.КОСТІН.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці січня ц.р. «Внєшторгбанк» (Росія) придбав 98% пакет акцій АКБ «Мрія».

Відео дня

За словами голови Наглядової ради АКБ «Мрія» Ігоря КОНОНЕНКА, сума операції становила 70 млн. дол.

За словами А.КОСТІНА, «Внєшторгбанк» до кінця поточного року планує вкласти в капіталізацію АКБ «Мрія» 25 млн. євро. При цьому він відзначив, що до кінця 2006 року планується завершити процес злиття і банк в майбутньому працюватиме під одним брендом - «Внєшторгбанк».

А.КОСТІН також повідомив, що впродовж найближчих трьох років російський банк планує вкласти в свій дочірній банк в Україні близько 300 млн. євро.

Наприкінці 2005 року Антимонопольний комітет України надав ВАТ «Банк зовнішньої торгівлі» (Росія) дозвіл на придбання пакету акцій АКБ «Мрія», що перевищує 50% статутного фонду.

Раніше ВАТ «Внєшторгбанк» (Росія) повідомляв про те, що вивчає можливість придбання одного з українських банків для розширення мережі філій свого дочірнього банку «Внєшторгбанк (Україна)».

Довідка УНІАН. Банк «Мрія» засновано 1992 року. На сьогодні він входить у третю десятку українських банків. Активи банку на 1 жовтня 2005 року становили 1 млрд. 742 млн. 946 тис. грн., зобов`язання - 1 млрд. 532 млн. 191 тис. грн., власний капітал - 210 млн. 755 тис. грн., статутний капітал - 121 млн. 456 тис. грн. Прибуток після оподаткування за 9 місяців 2005 року становив 24 млн. 253 тис. грн.

Банк «Мрія» контролюють екс-секретар Ради безпеки і оборони України Петро ПОРОШЕНКО і його родичі.