Джамала с командой в зеленой зоне во время оглашения результатов / Andres Putting (EBU)

Про це вона заявила в інтерв'ю DW.

"Смішно, що ті, хто телефонував, не змогли мене спровокувати - немає чого чекати, ніякого підтексту. Більше, ніж Ви думаєте. Тому що це не лише про кримських татар, це про біль у цьому світі. Це про Голокост, про геноцид, репресії. І відкриттям фестивалю Євробачення, фестивалю, як говорить мій дідусь - легковажної пісні, був перформанс від "The Grey People"("Сірі люди"), які показали, як Швеція приймала біженців. Тому "більше, ніж ви думаєте" - це не про 1944 рік, це адресовано усім людям, які думають про себе як про маленьких царів, що можуть керувати долями інших – вирішувати, як їм жити і позбавляти їх життя", - заявила співачка.

Читайте такожФінал Євробачення-2016: стало відомо, під яким номером виступить Джамала (відео)

Відео дня

За словами Джамали, їй неважливо, яке місце вона посяде на конкурсі.

"Тому що сталось те, чого мені хотілося - розповісти цю історію на своєму невеличкому музичному рівні, звернутися до людей", - зазначила співачка. 

Напередодні, представившись помічниками президента Петра Порошенка, російські пранкери Вована і Лексус поцікавилися у Джамали, про що насправді текст її пісні "1944", в якій співається про депортацію кримських татар під час сталінських репресій.