Фото УНИАН

Як повідомили УНІАН у прес-службі Головного управління Національної поліції у Львівській області, у Самбірський відділ поліції із заявами про вимагання звернулись двоє громадян: 67-річний житель міста Самбора та 63-річний житель одного з сіл Самбірського району - обидва колишні посадовці органів місцевого самоврядування.

Читайте такожУ Львівській області прикордонники затримали контрабанду каміння та виробів із бурштину

Заявники повідомили, що на їх адреси надійшли листи з вимогою перерахувати на вказані рахунки по 100 тис. дол. США кожний. У випадку якщо кошти не будуть перераховані, адресатам погрожують фізичною розправою.

Відео дня

За цими фактами 27 червня відкриті кримінальні провадження за ч.4 ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Проводиться досудове розслідування.

«Правоохоронці просять усіх, кому надійшли подібні листи, звертатись із заявами до Самбірського відділу поліції», - зазначається у повідомленні прес-служби.

Як повідомило УНІАН джерело у правоохоронних органах, листи з вимогами виплатити гроші надійшли до колишнього міського голови міста Самбір та колишнього голови однієї із сільських рад Самбірського району. За інформацією джерела, у листах ставиться вимога сплатити вказані суми до кінця червня на рахунок нібито однієї з благодійних організацій, інакше їм погрожують підірвати будинки.