/ Facebook/Лесик Андрей

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

За словами Лесика, він поспілкувався з колишньою російською політув'язненою в селищі Біловодськ Луганської області, де розташована виборча комісія округу №114, в якому на виборах 17 липня балотувався в парламент Лесик.

Читайте такожСавченко розповіла про прямі переговори з бойовиками

Відео дня

"Розмовляв з Надією Савченко в смт Біловодськ, біля ОВК. Погодилися, що конфлікт на Донбасі треба вирішувати мирним шляхом", - заявив він.

Нагадаємо, Савченко була викрадена і вивезена в Росію саме в ході бойових дій, в яких брала участь. Пізніше вона була засуджена за нібито вбивство двох російських журналістів у зоні бойових дій і видана Україні, де до того була обрана депутатом ВР.

Лесик відомий своєю проросійською позицією. Зокрема на його нинішній передвиборчій агітації було розміщено гасло "За дружбу з російським народом!". Також він є харківським лідером проросійського громадського руху "Український вибір", яке очолює кум Володимира Путіна Володимир Медведчук.

Читайте такожСавченко заявила, що ніколи не зустрічалася із "сірим кардиналом" української політики Медведчуком

17 травня Харківська міськрада проголосувала за дострокове припинення повноважень Лесика як депутата 7-го скликання, незважаючи на те, що той представляв партію "Відродження", що має в міськраді абсолютну більшість мандатів.

Тоді із засудженням дій Лесика, який під час сесій відрізнявся проросійською позицією, а на 9 травня прийшов до Меморіалу Слави з георгіївською стрічкою, виступили харківський міський голова Геннадій Кернес, керівник фракції "Відродження" Ігор Терехов і ще ряд депутатів.