Фото УНІАН

Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман на своїй сторінці в Facebook.

"Після сьогоднішньої наради щодо бюджету, на якій я заслухав Мінфін, питання переводу магістратури на платну основу знято з порядку денного. Розумію прагнення Мінфіну знайти резерви в бюджеті в тому числі і для реформи вищої школи", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожГройсман запевнив, що стипендії студентам не скасовуватимуть

Відео дня

Також Гройсман зазначив, що освіта визначена як один із пріоритетів на наступний рік. "Я буду підтримувати рішення, які сприятимуть підвищенню якості освіти, але буду проти того, що обмежуватиме її доступність", - зазначив очільник уряду.

Як повідомляв УНІАН, за даними Міністерства освіти і науки, Мінфін надіслав головним розпорядникам бюджетних коштів інструктивного листа щодо підготовки запитів до проекту державного бюджету на 2017 рік і проекту прогнозу державного бюджету на 2018-2019 роках. У рекомендаціях, які супроводжують лист, сказано про скорочення видатків на стипендії.

Мінфін заявив, що на наступний бюджетний рік видатки на стипендії передбачені лише для учнів і студентів з числа дітей-сиріт, дітей-інвалідів I-III групи, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до закону "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям", а також аспірантам і докторантам.

Пізніше у Міносвіти заявили, що нова раціональніша система виплати стипендій в Україні буде розроблена найближчим часом і має бути запроваджена з 1 січня 2017 року.