Львівські депутати сьогодні на засіданні сесії ухвалили рішення про створення спеціальної депутатської комісії для вивчення обставин і наслідків псевдореставрації історичної частини Львова та використання коштів, виділених на святкування 750-річчя міста.

Як передає кореспондент УНІАН, до складу комісії увійшли керівники всіх фракцій міської ради, а також керівник депутатської комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища Віктор МОСКАЛЮК.

Комісія має проаналізувати оприлюднену сьогодні у сесійній залі міської ради заяву журналістів Львівщини та прозвітувати перед депутатським корпусом.

Відео дня

Як повідомлялося, сьогодні понад 70 львівських журналістів прийшли на сесію Львівської міської ради, щоб оприлюднити своє звернення з приводу нищення історичного центру міста, здійсненого під час підготовки до святкування 750-річчя Львова. Вони звернулися до депутатів з вимогою негайно припинити подальше руйнування Львова, створити спеціальну депутатську комісію для вивчення обставин і наслідків псевдореставрації та назвати винуватців вандалізму на площі Ринок.