СБУ ретельно перевірить доцільність дій співробітників / УНІАН

Відповідне пояснення поширила речник СБУ Олена Гітлянська.

"Хочу прояснити ситуацію з недопущення кількох журналістів на подію під час відкриття вежі на горі Карачун за участю Президента України та від імені керівництва Служби вибачитися за можливу переоцінку співробітниками рівня загроз", - сказано у повідомленні. 

"Представники ЗМІ, яким був обмежений доступ на подію, за наявною інформацією, є фігурантами кримінальних проваджень, у тому числі за незаконне зберігання зброї або не надали правоохоронцям документів, що підтверджують їхні особи. Можливості оперативно з’ясувати деталі ситуації в "польових" умовах не було, тому для забезпечення безпеки заходу їм було обмежено доступ на подію", - пояснює вона.

Відео дня

Читайте такожСБУ повідомила про підозру директору незаконного оператора мобільного зв’язку в "ЛНР"

Також Гітлянська зазначила, що "рішення приймалося виключно щодо окремих осіб, а не медіа, від яких вони подали заявки". 

"Законодавство надає право правоохоронцям обмежувати доступ до об'єктів де відбуваються охоронні заходи, за наявності підстав для цього. Тому з метою безпеки було ухвалено відповідне рішення", - наголосила речник.

Також вона пообіцяла, що керівництво СБУ ретельно перевірить доцільність дій співробітників із недопущення журналістів на подію.

Як повідомляв УНІАН, 5 грудня у Слов’янську на горі Карачун відкрили відновлену телевежу, яку було зруйновано під час бойових дій і яка передаватиме сигнал українських мовників.