Украина и Швейцария сегодня подписали договор о безвизовом режиме / Адміністрація президента

Безвізовий режим з Швейцарією для України буде введено 11 червня. Про це стало відомо за результатами зустрічі президента Петра Порошенка та керівника Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтера, передає прес-служба адміністрації президента.

"Під час зустрічі було також відзначено налаштованість обох сторін на подальше поглиблення двосторонньої співпраці. Глава зовнішньополітичного відомства Швейцарії підтвердив, що його країна введе з 11 червня безвізовий режим для українських громадян разом з Європейським Союзом", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожЗавдяки безвізу: європейська програма стипендій Erasmus+ збільшить бюджет на навчання українських студентів

Відео дня

Крім того, сторони обговорили агресію РФ на Донбасі. Президент України також відзначив зусилля Швейцарії для врегулювання ситуації на Донбасі, що підтверджує її суттєвий внесок у діяльність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"Петро Порошенко також висловив вдячність за візит Дідьє Буркхальтера в Маріуполь, під час якого був переданий черговий гуманітарний вантаж медикаментів та реагентів для очищення води. Сторони також обговорили питання прискорення повернення Україні заморожених активів колишніх українських чиновників, які зберігаються в швейцарських банківських установах", - повідомили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, Україна і Швейцарія підписали договір про безвізовий режим.

Нагадаємо, що безвізовий режим з Європейським Союзом для громадян України запрацює в ніч на 11 червня.