Учасники зустрічі обговорили можливості навчання держслужбовців на магістратурі / фото oda.zt.gov.ua

У Житомирській області вперше в Україні планують реформувати систему навчання та підвищення кваліфікації державних службовців.

Про це зазначив голова облдержадміністрації Ігор Гундич сьогодні, 7 вересня, під час зустрічі з головою Національного агентства України з питань державної служби Костянтином Ващенком та директором інституту професійних кваліфікацій Родіоном Колишком.

Читайте такожУ Житомирі розпочалася обласна спартакіада серед держслужбовців

Відео дня

«Щороку ми витрачаємо на утримання Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації держслужбовців 2,5 млн грн. Але якість та система навчання не виправдовує цю суму. Можливо, ми будемо першими в Україні, але ми все ж хочемо змінити цю систему. Наприклад, проводити навчання на базах університетів, виходити на тендері процедури із замовлення послуги. Тоді ми однозначно виграємо як у ціні,  так і  в якості», – сказав Гундич.

Учасники зустрічі обговорили можливості навчання держслужбовців на магістратурі у Житомирському державному технологічному університеті, запровадження системи оцінювання голів районних адміністрацій та впровадження моніторингу для формування регіонального замовлення для професійно-технічної освіти.