Господарем зброї виявився 40-річний учасник АТО / фото gp.gov.ua

Поблизу Харкова в помешканні ветерана АТО під час обшуку правоохоронці виявили арсенал зброї та боєприпасів.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Харківської області з посиланням на начальника відділу місцевої прокуратури Владислава Грюка, обшук проводили у приватному домоволодінні одного з районів Харківщини вчора, 28 вересня.

Читайте такожУ Чернівецькій області викрили нелегальну майстерню по ремонту та переробці зброї (фото)

Відео дня

За його відомостями, інформацію про можливе зберігання зброї правоохоронці отримали у рамках розслідування іншого кримінального провадження. Було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне придбання, зберігання, передача и збут вогнепальної зброї).

Зрештою, під час обшуку виявлено та вилучено понад 770 набоїв різного калібру, 4 тротилові шашки, гранатомет, 2 корпуси протитанкових гранат та 2 рукоятки до них, 4 корпуси ручних осколкових гранат та запали до них, а також димові шашки, 2 глушника, електродетонатор та інше.

Під час обшуку вилучено гранатомет / фото gp.gov.ua

Господарем зброї виявився 40-річний учасник АТО, раніше не судимий. Він наразі затриманий.

Новобаварський відділ місцевої прокуратури №2 процесуально керує у кримінальному провадженні та готує клопотання до суду про обрання запобіжного заходу. Наразі встановлюються канали надходження зброї та мета її зберігання.