oda.zt.gov.ua

Вчора у Житомирі відкрилася художня виставка до 200-річчя від дня народження відомого художника Івана Айвазовського. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

Як зазначається у повідомленні, відкриття виставки під назвою «Айвазовський і вірменська дійсність» відбулося у Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені О. Ольжича. На виставці представлені репродукції картин відомого художника та історична хроніка його життя.

Організаторами виставки виступили Житомирська обласна община вірмен «Еребуні» та історико-культурний комітет Союзу вірмен України, оскільки Айвазовський має вірменське походження.

Відео дня

Читайте такожУ Житомирі відбувся концерт кобзаря Компаніченка

"До уваги відвідувачів представлено 16 репродукцій порівняно маловідомих творів великого художника, присвячених Україні та Вірменії, робіт релігійного характеру, ікон ", - сказано у повідомленні  прес-служби облдержадміністрації.

Відвідати виставку усі бажаючі можуть ще протягом 15 днів.

Як відомо, Іван Айвазовський  (17 липня 1817, Феодосія — 19 квітня 1900, там само) — видатний художник-мариніст та баталіст вірменського походження. Окрім  морської тематики, він  працював також і в інших жанрах живопису. Так, Айвазовський є автором понад 6000 різних творів: картин, акварелей, малюнків, тощо. Його полотна прикрашають музеї та приватні зібрання по всьому світу. За понад шістдесят років творчої кар'єри Айвазовський брав участь у більш як 120 художніх виставках, понад половина з яких були персональними.

Раніше у Житомирі урочисто відкрилася Міжнародна Хореографічна Асамблея імені Скорульської.