Нинішнього літа в Маріуполі Донецької області реєструється зростання захворювань ГРВІ, не характерних для цієї пори року.

За словами начальника управління охорони здоров`я Маріупольської міськради Олександра ЖЕЛЕЗНЯКА, навіть узимку не завжди бувають такі високі показники захворюваності, повідомляється на міському сайті Маріуполя.

Так, на сьогодні в Орджонікідзевському районі міста цей показник перевищує епідемічний поріг на 15%. Серед хворих основну кількість становлять маленькі діти. Що це за інфекція і який її збудник, що провокує підвищення температури тіла, слабкість і проявляється у вигляді симптомів простуди, в санепідемстанції не говорять.

Відео дня

"У госпіталізованих хворих ми беремо аналізи крові та мазки із зіву і носа. Після їх лабораторного дослідження можна буде сказати, що стало причиною цього захворювання", - зазначає завідуюча епідеміологічним відділом Орджонікідзевської СЕС Лариса НЕСТЕРЕНКО.

Фахівці СЕС кажуть, що така кількість хворих не характерна для цієї пори року. Зазвичай спалах ГРВІ реєструється з жовтня по січень і рано навесні. "За останні роки це, мабуть, перший випадок, коли в розпал літа реєструються простудні захворювання та ще в таких кількостях", - зазначила Л.НЕСТЕРЕНКО.

У свою чергу, завідуюча епідеміологічним відділом міської СЕС Тетяна НІКОШ наголосила, що на показники захворюваності впливає і цвітіння карантинних трав, адже багато симптомів у хворих на ГРВІ і в алергиків однакові - закладений ніс, температура, загальне нездужання.

Медики закликають маріупольців не панікувати, запевняючи, що в цілому по місту вже йде зниження показників захворюваності – на 23%.