Українські полярники взяли участь у"марафоні, який ніхто не хоче бігти" /facebook.com/AntarcticCenter

Українські полярники взяли участь у "Марафоні, який ніхто не хоче бігти". Вони таким чином вирішили привернути увагу до російської агресії проти України на Донбасі.

Про це повідомляється на сторінці Національного арктичного наукового центру у Facebook.

Учасники 26-ї експедиції пробігли коло в 400 метрів навколо будівлі аерології, та "передали естафету". Дистанція далася українським полярникам нелегко, тому що вони бігли по льоду та снігу.

Відео дня

Всього в забігу брали участь вісім полярників. Вони замість стартових номерів використали листи з приголомшливими даними про війну на сході України.

false

"Попри те, що ми знаходимося на краю світу, ми ні на мить не забуваємо, що в Україні йде війна. І хочемо нагадати всім небайдужим про біду, яка спіткала нашу країну", - йдеться в повідомленні.

false

Крім того, українці закликали приєднатися до марафону, тому що, "якщо до нього змогли приєднатися навіть зимівники в Антарктиді, чому ви не зможете?"

false

Марафон, який ніхто не хоче бігти - що відомо про проект

Марафон стартував у селищі Нью-Йорк Донецької області, яке знаходиться буквально за кілометр від лінії фронту. Проект створений, щоб нагадати про військову агресію РФ проти України.

Почали забіг 7 листопада п'ять українців: військовий, волонтер, медик, військовий журналіст і переселенка. До акції долучилися понад 35 тисяч осіб з різних куточків України та світу. Акція триватиме до тих пір, поки будуть охочі бігти.

Як раніше повідомляв УНІАН, полярники Української антарктичної станції "Академік Вернадський" зробили фото на підтримку кліматичного маршу.

Вас також можуть зацікавити новини: 

На станції Вернадського народилися тюленята: полярники показали фото малюків

Рідкісний вид пінгвіна помічений на узбережжі Нової Зеландії в 3 тисячах кілометрів від Антарктиди

Пінгвіни відклали перші яйця біля станції Вернадського: одне "підкинули" полярникам (фото, Відео)