Сьогодні в місті Краматорську Донецької області на площі перед будівлею міськради відбувся мітинг проти підвищення тарифів на комунальні послуги.

Як повідомляє місцевий сайт «Новини Краматорська», в акції протесту взяла участь близько тисячі чоловік, серед яких були представники політичних партій КПУ, ПСПУ, ВО «Батьківщина» і представники громадськості.

Люди прийшли на мітинг з плакатами: «Підвищення тарифів - ніж у спину городянам», «Партію регіонів до відповіді», «Виведемо владу з тіні», «Без слюсаря і двірника рушиться житловий фонд».

Відео дня

Мітингувальники вимагали економічно обгрунтованих тарифів, не допустити підвищення комунальних тарифів, зростання цін на продукти харчування, вимагали закликати владу до відповіді за те жебрацьке матеріальне становище, в якому опинилася сьогодні проста робітнича людина.

«Моя донька працює вихователем у дитячому садку, де зарплата 1025 грн. А комунальні платежі становлять 900 грн. При цьому їй потрібно утримувати трьох дітей», - розповіла журналісту Краматорська одна з учасниць мітингу.

«Я одержую пенсію 890 грн., - поділилася пенсіонерка, яка брала участь в мітингу, - при цьому за квартплату я віддаю 450 грн. І як можна за такі гроші прожити?».

У повідомленні зазначається, що мітинг проходив, коли в міськраді відбувалася чергова сесія, але, незважаючи на гучні вимоги присутніх, до протестуючих ніхто не вийшов. Представники мітингувальників передали лист мерові міста, де однією з основних вимог було «терміново переглянути тарифи».