У Тернополі акцією «Дзвін пам’яті» вшанують пам’ять загиблих під час землетрусу в Японії.

Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі міської ради, організовує захід на центральному Театральному майдані міста центр японської культури «Дарума».

Представники організації встановлять на майдані дзвін і з 15-ї години усі бажаючі зможуть вдарити у нього на знак солідарності із японцями.

Відео дня

Також усіх бажаючих представники «Даруми» навчать робити журавлів за технікою орігамі. На крилах журавлів напишуть слова підтримки для японців, після чого паперових птахів передадуть в посольство Японії.

Окрім цього завтра в актовій залі Тернопільського національного економічного університету відбудеться благодійний концерт «Плач Сакури» на підтримку постраждалих від землетрусу в Японії. У концерті візьмуть участь японські піаністи Атсуко ОГАВА та Кіроші КУРОТАНІ. Також під час заходу відбудеться демонстрація документального відео про трагічні події в Японії.

Довідка УНІАН. До центру японської культури «Дарума» входять дві спортивні секції: фехтування на японських мечах кендо, яка існує в Тернополі вже чотири роки, та карате шотокан. Учасники центру не лише займаються спортом, а й вивчають японську мову, культуру та мистецтво. Усі заняття – безкоштовні.