Постраждала від депутата Луганської міської ради Романа ЛАНДІКА Марія КОРШУНОВА підтвердила в суді отримання компенсації в розмірі 5 тис. дол.

Як передає кореспондент УНІАН, про це М.КОРШУНОВА заявила в ході сьогоднішнього засідання в Ленінському суді Луганська.

Водночас на запитання про те, чи вся це сума компенсації чи було отримано ще якісь гроші, М.КОРШУНОВА відповідати відмовилася.

Відео дня

Сьогодні також були повторно допитані лікарі міської лікарні №3, де М.КОРШУНОВА проходила курс лікування після інциденту в ресторані «Баккара».

Згідно з історією хвороби, яка весь час знаходилася в слідчого, але не була залучена до матеріалів справи, з видимих тілесних ушкоджень у М.КОРШУНОВОЇ були гематоми на шиї та голові. Ніс був без зовнішніх пошкоджень.

Лікар приймального відділення Тамара ХАЛЯВКІНА поставила М.КОРШУНОВІЙ діагноз «струс головного мозку під питанням» у зв`язку з її скаргами на головний біль, нудоту, запаморочення. Крім того, в діагнозі зі слів потерпілої був вказаний «забій м`яких тканин потиличної частини голови і горизонтальний ністагм».

За словами завідуючого неврологічним відділенням Володимира ЄВТУШЕНКА, в ході динамічного спостереження за пацієнтом можна визначити, чи намагається пацієнт симулювати хворобу, чи - ні. «У картці М.КОРШУНОВОЇ симуляція не відображена, а значить - її не було», - сказав він.

У сьогоднішньому засіданні також суддя Олена ПОПОВА зачитала протокол очної ставки між М.КОРШУНОВОЮ і Р.ЛАНДІКОМ у СІЗО 5 жовтня.

Згідно з протоколом, М.КОРШУНОВА заявила, що вона була тверезою, а Р.ЛАНДІК - п`яним і агресивним. У свою чергу Р.ЛАДІК заявив, що горілку не п`є останні 15 років, а М.КОРШУНОВА була п`яна.

Як повідомляв УНІАН, 4 липня вночі в ресторані «Баккара» в Луганську син народного депутата від Партії регіонів Володимира ЛАНДІКА, депутат Луганської міськради Р.ЛАНДІК побив М.КОРШУНОВУ.

Відеозапис побиття потрапив в Інтернет.

7 липня прокуратура Луганської області порушила кримінальну справу стосовно Р.ЛАНДІКА за ч. 3 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Його було оголошено в розшук і затримано в Краснодарі (РФ).

21 вересня Р.ЛАНДІКА екстрадували з Росії в Україну для притягання до кримінальної відповідальності, а 24 вересня - етапували до Луганська.

26 вересня Ленінський районний суд Луганська залишив Р.ЛАНДІКА під вартою до оголошення вироку.

31 жовтня стало відомо про те, що Р.ЛАНДІК і М.КОРШУНОВА підписали мирову угоду.