Російський чинник на майбутніх дострокових парламентських виборах відіграватиме значно меншу роль.

Про це сьогодні під час круглого столу на тему «Перший тиждень виборчої кампанії - оцінка КВУ» заявив політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир ФЕСЕНКО.

«Судячи з усього, на цих виборах, на відміну від 2006 року, і вже тим паче виборів 2004 року, набагато менше значення матиме тема українсько-російських відносин, і взагалі російський чинник на цих виборах як такий», - сказав він.

Відео дня

За словами В.ФЕСЕНКА, це буде доволі цікавою і новою тенденцією. «Наскільки вона буде стійкою, визначальною і довготривалою - це вже інша проблема», - сказав В.ФЕСЕНКО.

У свою чергу, російський експерт Алан КАСАЄВ, коментуючи висловлювання В.ФЕСЕНКА, відзначив, що майбутні дострокові парламентські вибори «поки що, принаймні, не дуже сильно цікавлять і російську громадську думку». «Це якийсь феномен», - додав він.

У свою чергу, президент фонду «Політика» Вячеслав НИКОНОВ позитивно оцінив очікуване зниження ролі російського чинника на майбутніх парламентських виборах в Україні.

«На мій погляд, це свідчення певної зрілості української державності, бо раніше Росія була в центрі передвиборної боротьби значною мірою, що треба було відповідати на питання «чому Україна не Росія?», - сказав він.

Ця тенденція, за словами політолога, свідчить про те, що «відповідь на це питання знайдено, і у України з`явився самостійний порядок денний для виборчої кампанії».